Zaken doen met KPN wordt een serieus risico

KPN heft steeds meer providers op. Voor ons is het al de 4e keer in 12 jaar. Na Demon Internet, XMS en Ons Brabant Net ligt nu XS4ALL op het hakblok. En deze keer al 9 maanden na de vorige overgang. Elke overgang brengt flinke kosten met zich mee. Verbindingen met klanten moeten aangepast worden op een nieuw vast IP adres en het interne netwerk moet omgenummerd worden naar het nieuwe IPv6 blok. Dat zijn ook kosten die je niet kan terugverdienen, ze voegen geen waarde toe aan je onderneming.

Providers die eigendom zijn van KPN worden daarmee onbetrouwbaar. Je hebt geen enkele garantie dat ze over een jaar nog bestaan. Laat staan over 5 jaar. En dus is zakendoen met een provider die eigendom is van KPN nu een groot risico. Je loopt immers de kans dat KPN je (weer) opzadelt met hoge kosten. En binnen een jaar nog een keer.

Als KPN inderdaad stopt met XS4ALL gaan wij in op zoek naar een provider die geen eigendom is van KPN. Wij hebben onze buik vol van al deze onnodige wijzigingen.

2 gedachten over “Zaken doen met KPN wordt een serieus risico”

  1. Helemaal mee eens, maar ik wil ook dat de nieuwe provider niet door KPN kan worden overgenomen. dan begint de hele geschiedenis opnieuw.
    Is het een idee als iedere klant een stemhebbend aandeel moet kopen?

    1. We laten ons niet overkopen door KPN. Dat zou ook wel heel gek zijn, want dan lopen natuurlijk ook gelijk de meeste klanten weer weg. Er is echt geleerd van wat er met XS4ALL kan gebeuren. Voor aandelen is het nu nog te vroeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *