XS4ALL is internet zoals het bedoeld is

XS4ALL is uniek. Niet alleen is XS4ALL een zeer goede, betrouwbare en stabiele provider met prima verbindingen en waarschijnlijk de beste helpdesk die er is, maar XS4ALL staat voor veel meer. XS4ALL staat voor internet zoals internet bedoeld was en nog steeds zou moeten zijn. XS4ALL koppelt de inzet van techniek aan activisme, om met hulp van internet de wereld beter en vooral eerlijker te maken. Dat doet XS4ALL op allerlei manieren. Door mensen een forum te geven die elders overschreeuwd worden. Door zich ondubbelzinnig uit te spreken over zaken die er toe doen in internet-land, zoals vrijheid van meningsuiting, netneutraliteit, privacy en de be(z)waarplicht. Door projecten te ondersteunen die dezelfde waarden vertegenwoordigen als die van XS4ALL . Door recalcitrant en obstinaat te zijn als dat nodig is. Door principes te verkiezen boven geld. XS4ALL was de eerste provider van Nederland en loopt nog steeds met de toorts vooraan.

Ik ben sinds 1996 lid (zo noem ik het altijd) van XS4ALL en ik ben daar trots op. Ik geloof echt wel dat ik ook “direct” van KPN een goede verbinding kan krijgen, maar als die verbinding niet via XS4ALL loopt voelt het anders. Minder. Ik hoop dat KPN inziet dat ze onherstelbare schade aan het internetlandschap in Nederland aanrichten als ze het merk xs4all terugtrekken, en dat ze op hun schreden terugkeren. Mocht KPN bij het onzalige besluit blijven hoop ik dat er elders initiatieven gaan worden genomen om het gat dat XS4ALL zal achterlaten op te vullen. Ik doe mee.

Dat moest ik even kwijt.

4 gedachten over “XS4ALL is internet zoals het bedoeld is”

  1. Internet is meer dan alleen de prijs en de snelheid van de verbinding. Na jaren xs4all noodgedwongen tijdje UPC omdat KPN infrastructuur geen sneller internet kon leveren in mijn woonwijk. Was ik overigens best tevreden over . Na fusie met Ziggo drama zonder einde. Teruggevlucht naar xs4all omdat inmiddels glasvezel beschikbaar. Geleerd dat probleemloos internet, meer technische mogelijkheden met moduminstelling en netwerk in huis en heel goede hulp bij specifieke technische wensen het beetje meer geld dubbel en dwars waard is. Als Xs4all opgeheven wordt hoop ik dus dat iemand het gat opvult, want als ik kijk naar de ervaringen en mogelijkheden bij kpn van mensen in mijn omgeving, is dat niet wat ik zoek.

  2. XS4All mag dan niet de goedkoopste zijn, maar is wel de beste provider en serviceverlener, met alle benodigde kennis van zaken. Ik heb hier in het verleden meermaals van gebruik mogen maken wat altijd leidde tot de juiste oplossing in de kortst mogelijke tijd. KPN begaat de grootste fout in haar leven door dit label de nek om te draaien. Laat XS4All als autonome entiteit bestaan zodat Nederland Internet kan blijven gebruiken waarvoor en zoals het bedoeld is!
    Beste XS4All, ik steun jullie op alle fronten. Mochten jullie je verzelfstandigen dan ben ik van de partij!! Hou jullie taai.

  3. Super dat XS4all zich blijft verzetten tegen de botte KPN-werkwijze, samen met haar sympathisanten!
    Hou vol! Houd moed! Alle XS4allers staan achter jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *