Pindakaas, hagelslag en XS4ALL. Onmisbaar.

Beste XS4ALL,

Direct na het weekend in mei 1993 waarin het artikel van Francisco van Jole verscheen, over het nieuwe fenomeen, het “internet”, en over Hacktic, de club die jou oprichtte, heb ik een modem gekocht en me aangemeld. Zolang er al internet is in Nederland, zolang ben ik al bij jou. En daar ben ik trots op. Ik heb ook nooit de behoefte gehad om naar een andere provider om te zien.

En nu dit. Wat een ontzettend domme zet van KPN. Hoe duidelijk moet een signaal (45.000+ handtekeningen!) zijn voor het tot ze doordringt dat ze iets heel waardevols bij het vuilnis zetten?Als ze jou de nek omdraaien, dan kan KPN verrekken. Dan ben ik weg, en ik hoop met mij vele anderen. En als je op één of andere manier zelfstandig verder kunt, dan ben ik weer tussen de eersten die zich aanmelden. (Als alle 45.000 ondertekenaars een maandbedrag extra doneren, dan heb je een slordige 20 miljoen als startkapitaal. Mijn zegen heb je.)

Hou vol, XS4ALL.

3 gedachten over “Pindakaas, hagelslag en XS4ALL. Onmisbaar.”

  1. Je bedoelt jaarbedrag. of: Je bedoelt 2 miljoen.
    Maar inderdaad.
    Ik denk overigens meer aan een coöperatieve vorm, of aandeel-/certificaathouderschap: substantiële en blijvende betrokkenheid, niet charitatief, gewoon zakelijk (maar idealistisch) aanpakken.

    1. Je hebt gelijk, Eric. Ik had voor de lol uitgerekend hoeveel KPN per jaar verliest aan inkomsten als alle ondertekenaars zouden vertrekken. Dat bedrag zat nog in mijn hoofd. Dus het startkapitaal wordt wat kariger. Maar het zijn pioniers bij XS4ALL, dus met 2 miljoen kunnen ze misschien ook al wat bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *