Pair-Bonding

In de podcast bij Angry Nerds maakte Anco Scholte ter Horst duidelijk dat aansluiting via Pair-Bonding er voorlopig niet in zit en dat is heel erg jammer. Om op mijn locatie een redelijke snelheid te kunnen leveren heeft XS4ALL een jaar geleden met veel moeite voor mij bonding gerealiseerd. Als ik bij onze nieuwe provider deze verbinding kwijtraak kom ik wat snelheid betreft onder de 20/2 Mb.s. en dat is niet meer van deze tijd, ook krijg ik zeker afkeurende blikken in ons gezin.

Overigens zal ik mij op de elfde van de elfde zeker melden als lid maar pas overstappen als bonding (of wie weet, ooit glas) tot de mogelijkheden behoort.

10 gedachten over “Pair-Bonding”

 1. Als XS4ALL straks inderdaad toch geintregeerd gaat woren in KPN raakt men zowieso die pair-bounding kwijt, want alleen XS4ALL ververde dat soort mogelijke verbinding.
  KPN kent dit soort verbinding niet eens, moeten op hun achterhoofd krabben en vragen, wat is dat ??

 2. @Peter.
  Dat alternatief is er voor veel abonnees niet. Veel mensen zitten nog direct op de centrale, zonder dat Vplus en/of Supervectoring tot de mogelijkheden behoort of op korte termijn gaat behoren. Freedom Internet zal toch met een passend alternatief voor bonding moeten komen anders is overstappen voor mij geen bespreekbare optie.

 3. Er is mogelijk een alternatief voor pairbonding: Vplus/Supervectoring, 2x zo snel op een standaard enkelvoudige lijn. Een moderne FRITZ!Box (zoals de 7581 ondersteund dat. Gevraagd bij Freedom, nog geen zekerheid dat ze dat kunnen gaan leveren. Als ik mijn 100 Mb/s maar kan behouden.

 4. Begrijp ik nu goed dat ik bij een overstap van (XS4All) naar Freedom Internet mijn bestaande Pair Bounding aansluiting, vooralsnog, kwijt raak. Uit de mailwisselingen met Freedom krijg ik geen eensluidend antwoord.

  1. Fred, zie bij ‘veel gestelde vragen’ op http://www.freedom.nl/faq/web .
   We staan met ons Pair-bonding lijntje achteraan in de rij. Ik zal pas overstappen als bonding gerealiseerd kan worden of hier glas is aangelegd. Glas zit in de (KPNnetwerkNL) molen maar dat wordt niet voor 2021/2022.

  2. Ik heb in mijn woonplaats in het Westland ook Pair-Bonding gekregen van Xs4all, omdat er geen glasvezeldiensten van hen over mijn reeds bestaande Caiway/CIF-glasvezelaansluting geleverd kunnen worden. Ik hoop dat Caiway/CIF z.s.m. hun infrastructuur “vrijgeven” voor andere aanbieders. Je moet als klant toch alle keuzevrijheid hebben ook v.w.b. internetdiensten!

 5. Zelfde hier, zonder pair bonding komen we weer op een digitaal karrenspoor. Ik heb me al als founding member aangemeld, maar pair bonding is toch wel een harde voorwaarde om over te stappen.

 6. Ik ben inderdaad ook heel benieuwd, maar zonder pair bonding zitten wij, zij het nog een stuk beter dan de voorgaande poster, ook op slechts een niet echt stabiele ruime 50Mbps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *