Opvallende reacties petitie

Interessant om te lezen wat mensen allemaal in de petitie schrijven over XS4ALL …. en over KPN. Heel opvallend is dat een groot deel van de klanten van XS4ALL zich zelf “lid” noemt en niet “klant” of “abonnee”, wat ze namelijk eigenlijk zijn. Lid ben je van een club of vereniging. Zelf beschouw ik mij ook als “lid”, en het maakt me juist zo pissig dat KPN mij dat lidmaatschap wil afpakken.
Volgens mij is dit een identificatie met een bedrijf waar veel andere bedrijven alleen maar van kunnen dromen en erg jaloers op zijn (niet in de laatste plaats KPN zelf). Het voelt dan toch vooral heel gek dat KPN deze identificatie om zeep helpt. (ingekort door het comité)

De leden zijn graag bereid iets meer te betalen voor onafhankelijkheid, het vrije woord, veiligheid of een superieure service. “Leden” zijn niet bereid om hun lidmaatschap zomaar naar KPN over te zetten.
Dit schreeuwt toch wel om actie van KPN. Gek genoeg blijft het (ondanks een directe mail van mij aan KPN) heel erg stil van die kant…