Ongevenaarde support op meerdere vlakken

Ik heb zelf geen XS4ALL aansluiting. Op het moment dat ik een glasvezel aansluiting bij XS4ALL kan krijgen stap ik onmiddellijk over. Waarom? Ik heb regelmatig voor anderen met XS4ALL gebeld. De support medewerkers weten onmiddellijk in te schatten wat mijn kennis niveau is. Geen onnodige acties of vragen, maar direct ter zake. Tot nu toe altijd bij het eerste kontakt een duidelijk antwoord, terwijl mijn vragen niet altijd eenvoudig zijn. Ook mijn vader op leeftijd, weten zij perfect te helpen. En hij snapt er maar zeer weinig van. Bij mijn huidige provider krijg ik nooit iemand te spreken die weet waar het over gaat. Ook als er met spoed een aansluiting geregeld moet worden ben ik nog nooit teleurgesteld. Altijd voor of op de afgesproken datum is de aansluiting gerealiseerd. Bij KPN wordt je van het kastje naar de muur gestuurd en ben jij altijd degene die het niet begrijpt. Op een gegeven moment heb ik een halve dag aan de telefoon gezeten en uiteindelijk kom je bij iemand terecht die het technisch wel begrijpt, maar niet in het zelfde district werkzaam is en niets kan doen. De mensen die ik vertegenwoordig zouden onmiddellijk overstappen als ik dat aangeef.

3 gedachten over “Ongevenaarde support op meerdere vlakken”

 1. Zo herkenbaar; heb met een vriend ooit een mailserver ingericht; beide maakte dezelfde fout. Onze servers werden hierdoor misbruikt voor spam-mail. XS4all blokkeerden mijn uitgaande mailverkeer (dmv portbokking) zodat mijn mailserver stopte met spammen. Netjes e-mail gehad wat er fout ging en wie ik kon bellen wanneer ik het opgelost had. Binnen twee uur alles opgelost (waarvan 1,5 uur omdat ik moest uitzoeken wat ik nu fout had gedaan).

  Mijn vriend zat bij een andere provider; werd geheel afgesloten; eerste lijn wist van niets, kon hem niet helpen en na diverse pogingen (en 4 uur later) kreeg hij een tweedelijnsmedewerker. Twee dagen later kon hij weer on-line.

  Voor mij is het eenvoudig; XS4ALL weg; ik weg.

 2. Ook mijn ervaring: de zeldzame keren dat ik de helpdesk nodig heb wordt ik perfect geholpen door mensen die de tijd nemen die nodig is, weten waar ze het over hebben en bovenal geen ‘script-volgers’ zijn, maar serieus luisteren naar de stappen die ik zelf al ondernomen heb bij het foutzoeken en daarop ook verder gaan. Niet beginnen met “Zit de stekker er wel in?” als je een vraag hebt over een apparaat dat duidelijk aan moet staan om de klacht te vertonen waarvoor je belt.
  (Heb ik bij andere helpdesk meegemaakt!).
  En altijd een goed resultaat na een vlotte afhandeling.

  Als KPN dit gaat doen, zal waarschijnlijk de deskundigheid het eerste zijn dat afgeschaft wordt.

  XS4ALL moet blijven!

 3. Perfect beschreven wat de kern van de zaak is :-)
  Ik wacht nu af wat plan-B wordt.
  Dat wordt de nieuw A-provider van Nederland, geen twijfel mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *