Nutteloos voor startend klein bedrijf of hobbyist

KPN kan niet leveren wat XS4All levert; Ik heb al 10 jaar lang intensief gebruik gemaakt van allerlei interne diensten, van hun shellservers en nieuwsgroepen, tot een subnet van 8 IP addressen aan te vragen, en uiteraard maak ik uitgebreid gebruik van de 500mbit glasvezel lijn; Ik backup/rsync terabytes aan data tussen mijn verschillende server locaties en heb vele services draaien zoals Seafile, Sandstorm, Gitlab, game servers zoals Space engineers, etc.
Als ik daarvoor over ga naar KPN dan weet ik zeker dat:
A) Al die services zoals shellservers en open SMTP servers en nieuwsgroepen etc verdwijnen
B) mijn 8 IP subnet ineens een heeeeel stuk lastiger word om aan te houden
C) dat ik brieven ga krijgen over mijn data gebruik omdat ik meer dan gemiddeld zou gebruiken
D) het internet van mijn ‘datacenter’ ineens kan worden afgesloten omdat ze iets raars zien zoals een DDoS aanval of andere pogingen om mijn servers aan te vallen van iemand anders en de eerstelijns medewerkers moet gaan uitleggen met jip en janneke taal dat MIJN FUCKING SERVERS OFFLINE ZIJN en dat het nu weer online moet ongeacht wat ze denken te zien.
E) Meer moet gaan betalen voor de 500mbit verbinding (KPN rekent 20 euro PER MAAND meer zag ik!)

Dus dat gaat ‘m sowieso niet worden, KPN is knettergek.

Als ik naar een andere provider moet, zoals Tweak, dan kom ik ineens op 100mbit max uit (???), en lijken andere bedrijven te moeten betalen om op dat netwerk te mogen, wat ongetwijfeld komt omdat KPN Reggefiber heeft gekocht ergens in 2008, en de glasvezel uitrol, waar we wereldwijd mee voorliepen, ineens compleet liet verdwijnen.
Puur en alleen daarom al zal ik *nooit* direct met KPN business doen. Het is de Verizon/Frontier/etc van Nederland die puur en alleen belangen heeft bij het zo veel mogelijk uitmelken van de koper infrastructuur die ze in de 20ste eeuw hebben aangelegd, en dat is absoluut misselijkmakend, zeker omdat het meeste koper veels te traag en slecht is om daadwerkelijk wat mee te doen, *ook* als je VDSL gebruikt of iets in die richting, je kan gewoon nooit 100mbit+ leveren en al helemaal niet een upload van die snelheid.

KPN zal vast heel wat intern te regelen hebben, maar XS4All hoeft daar helemaal niet voor te boeten, XS4All is een heel oud bedrijf dat het altijd goed heeft gedaan en vooraan heeft gestaan in de ontwikkeling en groei van het internet. Om nu KPN dat de nek om te laten draaien is absoluut onbegrijpelijk, en ik hoop van harte dat het lukt om weer als los bedrijf verder te gaan, want een ding is zeker:

KPN krijgt geen cent van mij. Professionele poot uitdraaiers en verraders zijn het in mijn ogen. Ik ga nog liever naar Tweak met 100mbit of Tmobile’s ‘fair use’ 500mbit dan dat ik ook maar hoef te praten met de klantenservice van KPN.

DUS JE MAG KIEZEN OF DELEN KPN, wil je al je klanten kwijt raken en potentieel heel de XS4All tak? Of wil je gewoon als een groot modern vooruitstrevend bedrijf daadwerkelijk kiezen wat al je klanten ECHT willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *