Freedom.nl Privacy???? Maar 1 mailbox en de alias bevat mijn account naam.

Allereerst feliciteer ik jullie en ons zelf met de succesvolle crouwdfund actie.
Natuurlijk heb ik vandaag direct een poging gedaan om mij als founding member aan te melden bij freedom.nl.

Tot mijn ontsteltenis zie ik op freedom.nl dat mail aliassen worden samengesteld uit een deel van de accountnaam. Ook zie ik dat de mailserver bij een derde partij draait. Dat vind ik niet echt privacy vriendelijk.
Om o.a. deze opzet heb ik de aanmeldprocedure afgebroken.
Ik hoop dat er meer potentiële overstappers zijn die dit niet handig vinden en dat dit alsnog anders ingericht gaat worden.

10 gedachten over “Freedom.nl Privacy???? Maar 1 mailbox en de alias bevat mijn account naam.”

 1. Ook ik heb een probleem met het altijd zichtbaar zijn van mijn accountnaam of mijn eigen domeinnaam. Toch heb ik de aanmeldprocedure niet afgebroken. Ik ga er van uit dat dit probleem door Freedom Internet wordt aangepakt en opgelost en ik gun ze daarvoor de tijd.

 2. Ik heb me aangemeld bij Freedom en heb een, qua naamgeving, neutrale accountnaam en domeinnaam gekozen die an sich niet naar mijn naam toe leiden. Ik ga met de domeinnaam diverse mailaliassen aanmaken, voor mezelf, mijn vrouw, kinderen, enz.
  Ik realiseer me echter nu pas dat als je gaat googelen op @domeinnaam dan vindt ie alle plekken op internet waar ik of mijn vrouw of mijn kinderen het adres ooit heeft achtergelaten. M.a.w. met 1 zoekopdracht kun je toch een soort van familiebanden in dit geval in kaart brengen. Als je het op die manier bekijkt dan is dat is toch een privacy-issue. Ik begrijp dat dit nou eenmaal de consequentie is van provider-onafhankelijke email, maar die alias@xs4all.nl adressen waren wat dat betreft zo gek nog niet.

 3. Aliassen kan je gewoon instellen op een eigen domein die je van Freedom kan krijgen, zoveel als je wilt. Die verwijzen dan niet naar je accountnaam.
  Die aliassen kan je koppelen aan accountnaam@freedom.nl (maar staan dus dan niet in de alias.
  je kan ze ook koppelen aan mailboxnaam@domeinnnaam
  Voor dat laatste vraag je dus een domeinnaam aan en maakt zodra die acief is mailboxen aan op die domeinnaam. Tenslotte maak je dan aliassen aan op die mailboxen.

 4. We willen allemaal dat wat Freedom wil bieden, maar ijzer kan met immers niet met handen breken. We moeten de kip met de gouden eieren niet over stressen, daar heeft KPN al genoeg aan gedaan…
  Ik heb het volste vertrouwen in het personeel achter de ISP Freedom.nl, ik zou het overigens wel aardig vinden als op de website het aantal ‘klanten’ in nummer af te lezen is, net als ik met waardering de crowdfunding met F5 heb zien overtreffen….

  Neem de tijd, hebt geduld, wacht maar af!
  Peace man!!

 5. De nieuwe provider Freedom Internet is nog maar net begonnen en levert zelf nog geen diensten. Het geld hebben ze, maar nu hebben ze minimaal een paar maanden nodig om allerhande zaken te regelen. Routers, verbindingen, website, software, administratie, etc.

  Het idee achter Founding Member worden is dat Freedom dan al een aardige indruk heeft op hoeveel toekomstige leden ze kunnen gaan rekenen. En jij kunt alvast een email adres vastleggen (inclusief gratis .nl domein). Ik denk niet dat ze zelf veel zullen overhouden aan die €50. Het is meer een intentieverklaring.

  Je moet ergens beginnen, en voor de start zullen ze met andere partijen moeten samen werken. In de loop der tijd zullen ze ongetwijfeld zaken gaan vervangen door hun eigen diensten en hun eigen software. Maar dat kost nu eenmaal tijd.

 6. Inderdaad, inderdaad, we zitten nog even in de startup fase. Ik vind deze eerste opzet ansich prima. Het gaat beter werken als je een eigen domein gebruikt, welke je bij het founding member abbo krijgt. Je kan daar onbeperkt aliassen op definiëren en naar een van drie mogelijke mailboxen laten verwijzen. De hele opzet lijkt daar ook op gericht te zijn. Het niet afhankelijk zijn van een provider account dus.

  De opzet van dit systeem is echter niet die van anonieme mail. Het is gewoonweg de opzet van mail zoals je dit bij elke provider krijgt. De combinatie met een eigen domeinnaam is overigens redelijk uniek.

  Tip: de webmail heeft opties voor PGP keys. Hiermee kan je met bekenden mailen en deze mail versleutelen zodat alleen jij en de andere partij de mails in kunnen zien. Het werkte gisteren nog niet en daarop heb ik een mailtje naar support gestuurd. Ik merk net dat dit issue is opgelost.

 7. Ik heb ermee eens met deshreut. Eigen software kan worden ontwikkeld op basis van open source. Daarom heeft men bewust dat ze nu met derden partij software kunnen doen. Totdat Freedom Internet meer mensen in dienst heeft genomen uit lening van 2,5 miljoen euro. Dan gaat er vaart sneller als je ook als founding member wordt. Zonder founding members zijn we nergens. Het moet iets doen dan niks zonder eigen software..en eigen inversataris. dus het moet gebruiken met bestaande software die soortgelijk zoals Sorvin. Dus mijn advies is dat je wrodt alsnog founding member. Hoe meer mensen founding members hoe sneller ontwikkelt Freedom Internet… Dan uiteindelijk heeft Freedom Internet straks eigen servers en eigen software …beschikt .

  1. Ik hoop dat deze tekst slecht vertaald is uit een andere taal.
   Anders verzoek ik de schrijver zijn/haar tekst eerst eens goed door te lezen voordat deze wordt geplaatst. Helaas geldt dat voor heel veel mensen die op Internet een stukje publiceren.
   Zowel u als de lezers verdienen meer respect.

 8. Die derde partij is soverin BV die op mijn shortlist van goede niet-provider gebonden email alternatieven staat. protonmail is de andere optie (nog veiliger, maar stuk duurder).

  https://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/soverin

  > Tot mijn ontsteltenis zie ik op freedom.nl dat mail aliassen worden samengesteld uit een deel van de accountnaam.

  Dit is volgens mij een bij-effect van de keuze voor soverin.

 9. Ik denk dat we freedom.nl in de 1e instantie de ruimte moeten laten om zaken die duur zijn in de opstartfase af te nemen bij bestaande partijen.

  Wanneer het volume van leden groot genoeg is kunnen we eisen gaan stellen, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *