Als provider volgende keer misschien nog activistischer worden?

Hoewel ik het eigenlijk haast niet meer verwacht, zou ik het mooi vinden als XS4ALL(2) blijft.

Ik zou het zelfs nog schitterender vinden als ze zich echt *nog* sterker als privacy voorvechters zouden profileren, door ik noem maar wat: e-mail onderbrengen in landen met strengere privacy wetgeving zoals Zwitserland, VPN naar Tor verbindingen (mijn part vanuit Ijsland), Eigen key-servers, et cetera.

En misschien een nieuw idee: Het aanbieden van een VPN dienst die alle zoveel-Eyes surveillance en diensten zoals Facebook op IP adres filtert.

Allemaal innovativiteit om het weer vijftien jaar vol te kunnen houden in een surveillance uitdijend internet.

Dan mogen van mij de prijzen ook wel met honderdenvijftig procent stijgen.

2 gedachten over “Als provider volgende keer misschien nog activistischer worden?”

  1. Nou Richard, 150% stijging is wel erg veel! XS4ALL zit wat de ‘contributie aan de club nu al vrij hoog en 150% betekent 6 x duurder dan nu. Daarmee krijgen we echt niemand mee, mij ook niet. Ik neem aan dat je 1,5 x zo duur bedoeld, en dat is al veel. Mijn financiële mogelijkheden zijn beperkt, dus dan moet ik afhaken en zoek ik een budget club.

    1. 150% is wat te veel. Ik heb uiteraard wat meer geld er voor over mocht het B plan lukken, echter niet meer dan ongeveer 1.25x dan wat ik nu er aan kwijt ben. Dat xs4all de duurste provider is inclusief heden heb ik geen probleem mee vanwege het vele extra wat je er voor terug krijgt en het belangrijkst een helpdesk wat deskundig is en cliënt vriendelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *