Adieu XS4ALL.

Vanmorgen ontvingen wij een mail met een bericht van XS4ALL. De manier waarop het management van XS4ALL de opheffing presenteerde met de opmerking “Het management van XS4ALL heeft de conclusie getrokken dat XS4ALL op laten gaan in KPN de beste optie is voor klanten en medewerkers” vind ik wel heel vooringenomen. Wij vragen ons af of het management nog wel bestaat uit echte XS4ALL’ers met hart en ziel. De klanten is niets gevraagd en er wordt geheel voorbijgegaan aan de 53000 leden van XS4ALL die hebben aangegeven hun provider zelfstandig te willen houden. Als zij allen vertrekken of mogelijk nog vele anderen van de ca 250000 leden die het niet als zodanig hebben aangegeven zou dit een terechte schadepost voor KPN zijn. Zij slachten dan zelf een kip met gouden eieren.

Het was te voorzien dat KPN zijn ingeslagen weg zou gaan vervolgen en tot opheffing van XS4ALL zou overgaan. Alleen de weg die ze hebben gekozen is uitermate frustrerend. Schakel de OR uit door alle medewerkers onder contract van KPN te brengen. Dit geeft wel een beeld van de machtspositie die de directie van KPN wil uitstralen. Wij zijn over deze handelswijze zeer teleurgesteld en ontevreden.

Wij hadden nog hoop dat XS4ALL gered zou kunnen worden, maar met zo’n autoritaire leiding van KPN blijkt dat niet mogelijk. Einde van een geweldige provider. Gelukkig hebben we ruim 15 jaar mogen genieten van een geweldige ondersteuning van de helpdesk en alle verleende service. Kunnen we niet zeggen van KPN waar we de nodige ellende mee hebben meegemaakt.

Voor ons is er nu nog maar een weg open. Zoeken naar een andere provider. Hopelijk kan het actiecomité “XS4ALL moet blijven” nog een oplossing brengen. Voorlopig zijn we al bezig het mailverkeer over te brengen naar andere kanalen zodat een snelle overstap mogelijk wordt.

Voor ons is het duidelijk dat wij het tijdperk XS4ALL (KPN) afsluiten. Opzoek naar een ander provider. Bij voorkeur de opvolger met de zelfde waarden, service en ondersteuning als we zijn gewend.
Mocht dit niet gaan lukken dan maar een ander alternatief. Mogelijk dan zelfs ook nog goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *