FAQ crowdfundactie

De crowdfundactie is begonnen op 4 november 2019. 21 uur later is het streefbedrag al bereikt, maar we hopen nog meer op te halen om zo sneller te kunnen opschalen. Veelgestelde vragen over de actie zullen hieronder worden behandeld. Heb je een vraag? Mail dan naar info@wijstappenover.nl

Wanneer eindigt de crowdfundactie?
De actie eindigt op 15 januari 2020, of als het maximale bedrag is bereikt.

Hoe kan ik meedoen aan de actie?
Dit kan op https://crowdaboutnow.nl/campagnes/planb.

Wat is de minimale en maximale inleg?
De minimale inleg is 250 euro. De maximale inleg is 80.000 euro. Wil je meer dan 80.000 euro investeren, mail dan naar info@wijstappenover.nl

Is mijn inleg een donatie of krijg ik er iets voor terug?
Het is een lening. Je krijgt er 3% rente voor terug. De lening loopt vijf jaar.

Ik heb geen 250 euro, hoe kan ik toch meedoen?
Op 11 november lanceren we ook de nieuwe provider zelf. We maken de naam dan bekend en je kunt direct al klant/lid worden, voor 50 euro. Daarvoor krijg je dan ook iets handigs wat een hardnekkig probleem voor veel internetters oplost. Wat dat is, hoor je op 11 november zelf. Enkele maanden later kunnen we dan ook internet leveren.

Waar is het opgehaalde geld voor bedoeld?
We hebben al ontzettend veel geregeld, maar we hebben natuurlijk wel geld nodig voor personeel, kantoorruimte en techniek. Voor de logistiek van het aanbieden van internetverbindingen ís de financiering al geregeld!

Hoeveel geld willen jullie ophalen?
Minimaal 1,25 miljoen euro, zodat we voldoende personeel kunnen inhuren en apparatuur in kunnen kopen en van start kunnen. We zetten in op maximaal 2,5 miljoen euro, zodat we sneller kunnen uitrollen en opschalen.

Wat gebeurt er als jullie het minimumbedrag van 1,25 miljoen euro niet halen?
Deze vraag is verouderd, het minimumbedrag is gehaald!

Kan ik mijn geld kwijtraken?
Ja, een investering in/lening aan een nieuw bedrijf is per definitie risicovol. We zijn maanden bezig geweest met het opzetten van de businesscase en het doorrekenen van alle cijfers, maar uiteindelijk is ons slagen natuurlijk van jou en anderen afhankelijk die lid willen worden van de nieuwe provider. Je kunt dus de kans van slagen van deze provider verhogen door zoveel mogelijk mensen naast jezelf zich in te laten schrijven als Founding Member voor €50. Dit kan vanaf 11 november.

Wat gebeurt er als XS toch blijft als onderdeel van KPN? 
Als KPN de zelfstandigheid van XS4ALL blijvend garandeert op gebied van mensen, techniek, service, beleid en ideologische waarden, zullen wij ons plan niet doorzetten en de lening vervroegd aflossen met tot dan toe opgebouwde rente. Er bestaat dan wel een kans dat door reeds gemaakte investeringen en kosten er niet volledig afgelost kan worden. Als er geen garanties komen, gaan we gewoon door.

Wat gebeurt er als XS4ALL toch blijft, maar dan zelfstandig?
In dat geval zullen we hoogstwaarschijnlijk het plan niet doorzetten en een voorstel doen om de uitstaande leningen vervroegd af te lossen met de tot dan opgebouwde rente. Er bestaat dan wel een kans dat door reeds gemaakte investeringen en kosten er niet volledig afgelost kan worden. Ook in dit scenario geldt dat er garanties moeten zijn over blijvende zelfstandigheid van XS4ALL.

Kan ik anoniem investeren?
Ja, je kunt in het investeringsproces zelf aangeven of je wilt dat je naam publiekelijk zichtbaar is, of dat je anoniem blijft.

Welke garanties kan ik krijgen?
Er worden geen zekerheden gesteld.

Als ik meedoe, krijg ik dan ook aandelen?
Nee, het is een lening. Omdat we nog een start-up organisatie zijn is het nog lastig (certificaten op) aandelen uit te geven en daar ook een zinvolle waardering aan te geven. Het kan zijn dat we in de toekomst dit als nog doen en je eventueel de mogelijkheid bieden om je lening om te zetten in certificaten.

Is het 50 euro lidmaatschapsbedrag voor founding members een eenmalig bedrag?
De 50 euro is per jaar. Indien je dit lidmaatschap omzet naar een internet abonnement (wat enige tijd na de crowdfundactie zal kunnen), wordt de 50 euro pro rata gekort op het internet abonnement voor de resterende looptijd.

Kan ik ook investeren met mijn bedrijf, in plaats van als particulier?
Ja, dat kan. Dat wijst zich vanzelf tijdens het investeringsproces op de site.