Op 28 januari lanceert Actiecomité XS4ALL haar campagne in Amsterdam

De petitie die KPN oproept om XS4ALL te behouden is afgelopen week al door bijna 39.000 mensen ondertekend. Een ongekend hoog aantal steunverklaringen voor een bedrijf. Naast de tienduizenden petitie-ondertekenaars zijn er de afgelopen week ook meer dan duizend mensen geweest wie hebben gevraagd hoe ze kunnen helpen. Daarom is er nu een actiecomité opgericht door een groep klanten, sympathisanten en (oud-)medewerkers, met daarin onder andere oud-woordvoerder Sjoera Nas, campaigner Bob Overbeeke, oud-directeur Doke Pelleboer en de initiatiefnemer van de petitie, Kirsten Verdel. 
Op 28 januari lanceert het comité de campagne ‘XS4ALL moet blijven’. Deze vindt plaats in de vorm van een openbare bijeenkomst over de toekomst van XS4ALL in Waag in Amsterdam, op uitnodiging van Marleen Stikker, directeur van Waag. Voor meer informatie over die bijeenkomst, zie https://waag.org/nl/event/de-toekomst-van-xs4all.

Afgelopen week is een oproep gedaan aan de KPN-top om in gesprek te treden met het actiecomité. De belangrijkste inhoud van deze oproep (minus de aanhef en afsluiting) is te lezen op https://xs4allmoetblijven.nl/daarom. KPN heeft positief gereageerd, naar een mogelijke datum wordt gezocht.

De website www.xs4allmoetblijven.nl staat per vandaag al live. Hierop is onder andere te vinden waarom XS4ALL moet blijven bestaan, evenals een campagnekalender voor de komende maanden en een aantal testimonials. De belangrijkste functie op de website is een oproep om in actie te komen, gericht aan mensen die ook willen dat XS4ALL moet blijven bestaan.